Bled

O soseski

Bled je v svojih verzih opeval že največji slovenski pesnik vseh časov France Prešeren. In mnogi bi se verjetno še danes strinjali z njim, da “Dežela Kranjska nima lepšga kraja, kot je z okolšno ta podoba raja.”

Ko boste svoje počitnice preživljali na Bledu, vas bo zagotovo navdušil neverjetno lep razgled z Blejskega gradu na edini slovenski otok, ki se nahaja na sredini blejskega jezera. Sprehod okoli jezera, razgled z gradu, vožnja s pletno na otoček, so le tri stvari, ki bodo vaš obisk Bleda naredile popoln.

Večni romatniki se lahko okoli jezera kar zapeljete, in sicer s kočijo s konjsko vprego, temu pa sledi še romantična večerja s pogledom na blejsko jezero. Bolj aktivni na otok lahko plavate ali supate, okoli jezera pa že za dobro jutro tečete in poskrbite za zdrav duh v zdravem telesu tudi na počitnicah.

Z Bleda se odpravite še v Blejski Vintgar, zaplavajte v bližnjem bohinjskem jezeru, se sprehodite po romantičnem starem mestnem jedru v Radovljici ali na letališču v Lescah poskrbite za adrenalinsko žilico.

Uživajte na Bledu!